Paljonko keittiö maksaa?

Keittiö on aina yksilöllinen kokonaisuus. Mitään yleispätevää metrihintaa keittiölle ei voida antaa. Pääosin hinta muodostuu kaapistoista sekä oheistarvikkeista kuten valaistuksesta, laatikon lisävarusteista ja erilaisista mekanismeista. Iso yksittäinen tekijä ovat kodinkoneet, jotka voivat olla parhaimmillaan jopa kaapistojakin kalliimmat. Tavaroiden lisäksi hintaan vaikuttavat palvelut - toimitus ja pakkaus, sisäänkanto, asennus ja mahdollinen remonttityö. Hienot mekanismit, laatukoneet ja huippumateriaalit nostavat hintaa, samoin yksilöllisesti räätälöidyt erikoisratkaisut.

Voi siis olla kaksi ulkoisesti hyvin samannäköistä keittiötä, joiden hintaero on kuitenkin suuri. Hintaeroon vaikuttaa myös kalusteiden valmiusaste. Osa kalustevalmistajista toimittaa rungot osina ja osa taas valmiiksi kasattuina. Muun muassa valmiusaste olisi tärkeä ottaa huomioon, kun vertaillaan eri toimittajien tarjouksia. Päätökseen kalustetoimittajasta vaikuttaa usein hintaa enemmän myyjän suunnittelutaito,  toimiva kalusteratkaisu, materiaalivalikoima sekä palvelu. Kotimaisuus ja joustavuus ovat myös tärkeitä kriteerejä. Toki hinnan tulee olla kohdallaan - kilpailu pitää siitä huolen.

Esimerkkikeittiön hinnoittelu


Kuvan mukaisen keittiön hinta ilman piilorunkoa, aamiaiskaappia ja kivitasoja liikkuu noin 9500 euron paikkeilla. Lisäherkkuna oviin valittu aito vanerireuna maksaa tämän lisäksi noin 1500€.

Ovi: Ainoa Matta valkoinen
Taso: Dekton Kelya

Aamiaiskaappi

Keittiö on siistin ja rauhallisen näköinen, kun normaalisti tasoilla pidettävät pienkoneet ja purkit säilytetään aamiaiskaapin suojissa. Tässä keittiössä on kaksiovinen Pocket Door -aamiaiskaappi, jonka hinta viilurungolla on noin 1500€. Pocket Door -kaapissa ovet avautuvat sivuille ja ne työnnetään piiloon kaapin reunoilla oleviin taskuihin.

Astetta parempi Pocket Door 2.0 -aamiaiskaappi viilurungolla maksaa noin 3500€ ja täyskorkea Spinfront -aamiaiskaappi viilurungolla 4300€. Toisenlaisessa keittiössä vaihtoehtona voisi olla myös taitto-ovellinen tai nosto-ovellinen aamiaiskaappi. Nämä ovat edullisimpia aamiaiskaappi-ratkaisujamme noin 400 - 1500€ hinnallaan materiaalista ja muista ominaisuuksista riippuen. Aamiaiskaapin runkomateriaali vaikuttaa hintaan, edullisinta materiaalia on valkoinen melamiinilevy, kalleimmasta päästä on esimerkiksi erikoisviilu. Spinfront -aamiaiskaapin hinta erikoisviilulla nousee 5500 euroon.

Lisätietoa eri aamiaiskaapeista

Piilo-runko

Keittiöstä haluttiin vetimetön ja se päätettiin toteuttaa Piilo -runkorakenteella. Vetimetön Piilo-runko tuo keittiölle lisähintaa noin 1500€ verrattuna perusrunkoon. Piilo-runkoon on integroitu kiinni listat, jolloin ovien ja laatikoiden väliin jää sormille tila. Ovet ja laatikot avataan reunasta vetämällä, eikä erillisiä vetimiä tarvita.

Lisätietoa runkovaihtoehdoista

Kivitasot

Yleensä 2/3 kivitasojen hinnasta muodostuu materiaalista ja loput erilaisista työstöistä sekä palveluista. Tämän keittiön Dekton-tasot maksavat noin 4500€. Dekton-taso on keraaminen keinotekoisesti valmistettu kivitaso, joka kestää kuumuutta, hankausta ja värjääntymistä kaikkein parhaiten.

Kvartsitasot ovat myös keinotekoisesti valmistettuja kivitasoja. Niissä on erittäin tiivis ja helposti hoidettava pinta. Edullisempi varastomalliston kvartsitaso maksaisi tähän keittiöön noin 3800€. Luonnonkivitasojen hinta tähän keittiöön olisi noin 3300€.

Tutustu tasomallistoomme

Allas ja hana

Tässä keittiössä on hintaluokaltaan 450€ maksava Silgranit -allas. Allasmateriaali on miellyttävän samettimainen, samalla se on kuitenkin riittävän sileä, jotta puhdistaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Altaissa ja hanoissa on monia erilaisia värivaihtoehtoja. Voit valita hanan ja altaan sävy sävyyn esimerkiksi mustina tai sitten säväyttää messingin värisellä hanalla. Hanojen hinta vaihtelee noin 200€ ja 450€ välillä. Edullisimmat altaat ovat päältä asennettavia ja materiaaliltaan terästä, hintavammat altaat ovat kivitasoihin altakiinnitettäviä komposiittialtaita. Altaiden hinta liikkuu materiaalista ja ominaisuuksista riippuen 200€ ja 800€ välillä.

Valaistus

Valaistus on tärkeä osa keittiötä. Työskentelyvalaistus voidaan toteuttaa seinäkaappien pohjaan asennettavilla led-valolistoilla tai integroitavilla led-spoteilla. Epäsuora tunnelmavalo toteutetaan usein asentamalla led-nauhaa kaappien päälle tai sokkeliin. Nopeasti yleistyneissä aamiaiskaapeissa on tärkeää ottaa myös huomioon valaistus. Keskimäärin keittiön valaistukselle tulee hintaa noin 500€.

Kodinkoneet

Kodinkonepaketeissa on valtavia eroja. Edustamistamme merkeistä edullisimman kodinkonepaketin saa Electroluxilta noin 2500 eurolla. Mielen premium-luokan paketti taas saattaa maksaa jopa 10000€. Tähän väliin mahtuu paljon vaihtoehtoja. Myös se ovatko koneet kalusteisiin integroituja, vaikuttaa lopulliseen keittiön hintaan.

Nopeasti suosituiksi tulleet Bora -liesitasot tuulettimella ovat mallista riippuen 2800 - 10000€. Malleja on monia. Myydyin malli Bora Pure maksaa noin 3000€.

Tutustu keittiön varusteisiin

Toimitus

Tuotteet pakataan huolellisesti lavoille kuljetusta varten. Rahti, pakkauskulut ja vakuutus ovat yhteensä noin 500€ luokkaa. Toimituksen hinta riippuu kuljetettavan tavaran määrästä ja matkan pituudesta.

Sisäänkanto

Sisäänkantopalvelussa kaikki tuotteet puretaan lavoilta ja kannetaan asiakkaan kynnyksen ylitse vastaanottajan läsnäollessa. Palvelusta veloitetaan aina kiinteä hinta 450€.

Asennuspalvelu

Nykyaikainen keittiö koneineen ja mekanismeineen on usein monimutkainen kokonaisuus, joka vaatii kokemusta asennustyöstä. Huolellisella ja ammattitaitoisella asennuksella sekä työhön soveltuvilla välineillä varmistetaan, että tehtaan laatutyö toteutuu myös kotonasi – juuri sellaisena kuin se oli tarkoitettu.

Asennuksen hinta vaihtelee riippuen kalusteiden määrästä ja millaisia mekanismeja tai laitteita keittiöön on valittu. Karkeasti arvioituna yksi asentaja käyttää tämän keittiön asennukseen aikaa viisi päivää, jolloin hinta on noin 2500€. Asennustyön osuuden voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Kalusteiden toimitus ja asennus

Paljonko juuri Sinun yksilöllinen keittiösi maksaa? Ota selvää ja varaa maksuton suunnitteluaika myymäläämme!

Ota yhteyttä

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?