Pohditko uuden keittiön valintaa? Valitse näistä 7 tyylistä ihastuttavin

7keittiota1.jpg

Materiaaleilla, sävyillä ja jopa vetimillä voi muuttaa koko keittiön tyyliä.

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän ja tärkeä osa koko talon sisustusta. Jos oma tyyli on kuitenkin vielä haussa tai visio vaatii selkeyttä, kannattaa pyytää ammattilaisia apuun tai hakea inspiraatiota eri keittiötyyleistä.

Ammattilaiset tuntevat hyvin eri vaihtoehdot ja löytävät punaisen langan siitä, mikä sopii juuri tietylle ihmiselle.

Esimerkiksi nämä seitsemän erilaista keittiötä on mahdollista koostaa Esan Levykalusteen valikoimasta.

1. Skandinaavinen

Skandinaavinen keittiö on valoisa ja vaalean sävyinen. Tässä keittiötyylissä on yhdistelty valkoisia laminaattiovia ja petsattuja, luonnollisia koivuviilupintoja. Yksinkertainen tyyli sopii hyvin esimerkiksi erikoisten valaisimien kanssa.

Keittiön nurkassa on puolikorkea aamiaiskaappi, joka on upotettu kaapistoon pocket door -järjestelmällä. Ovet aukeavat ikään kuin hyllykön sivuille ”taskuihin”, eivätkä vie tilaa tasoilta tai kaapiston edestä.

7keittiota2.jpg
Yhtenäisemmän ilmeen kaapistoon saa sulkemalla aamiaiskaapin ovet, jolloin koko kaapisto on samaa materiaalia.

Skandinaavinen keittiö on erityisen suosittu esimerkiksi sisustamisesta ja pohjoismaisesta designista kiinnostuneiden nuorten perheiden tai pariskuntien parissa. Keittiötyyliin haetaan inspiraatiota Instagramista ja blogeista.

2. Retro

7keittiota3.jpg

Retrotyylinen keittiö sopii erityisesti 50-luvun tyylistä kiinnostuneelle henkilölle, joka on kalustanut kotinsa vanhoilla huonekaluilla ja keräilee esimerkiksi retrovalaisimia.

Keittiön kaapiston vaaleansininen erikoissävy on otettu kukallisesta tapetista. Yläkaapistojen sekä laminaattitason reunoja koristavat vaaleat vanerireunat, jotka kiinnittävät huomion. Myös kaappien vetimet sopivat yhteen retrotyylin kanssa.

7keittiota4.jpg
Keittiön retrotyyliin sopii hyvin Franken kaareva valkoinen liesituuletin.

Keittiöön on valittu Stalan tiskipöytä, joka on tyyliltään hyvin perinteinen. Tämä sopii hyvin retrotyyliin. Esan Levykalusteelta voi tilata tiskipöydät mittatilauksena.

3. Musta moderni

7keittiota5.jpg
Mattamustat pinnat huokuvat modernia ja minimalistista tyyliä.

Mustassa modernissa tyylissä vähemmän on enemmän. Pintojen materiaaliksi on valittu Esan Levykalusteen mattamustat Priima-ovet.

Jos musta väri olisi maalattu, siinä näkyisivät sormenjäljet saman tien. Mattapintaiset ovet on helppo pitää siisteinä, eikä niihin tartu sormenjäljet.

Keittiössä on käytetty tehosteena vanerireunaa, joka kiertää kaapistot, saarekkeen sekä työskentelytason reunat.

Aamiaiskaappi on upotettu työskentelytason toiseen päähän. Sen ovi aukeaa sivujen sijaan ylös, jolloin kulmaukseen jää sopivasti tilaa esimerkiksi kahvinkeittimelle ja leivänpaahtimelle.

7keittiota6.jpg

Mustassa modernissa keittiössä häärää minimalistisen modernista tyylistä pitävä nuori pariskunta, joiden kodissa jokainen kohta on mietitty tyyliin sopivaksi.

4. Moderni piilorunko

7keittiota7.jpg

Trendikäs ja paljon myyty keittiötyyli on moderni piilorunko. Se sopii esimerkiksi ruuhkavuosia elävälle nuorelle lapsiperheelle, joka arvostaa kovaa kulutusta kestäviä materiaaleja ja helppohoitoisia pintoja.

Tyylikäs, vetimetön keittiö on toteutettu Piilo-runkorakenteella. Runkoon on integroitu kiinni listat, jolloin ovien ja laatikoiden väliin jää sormille tila. Ovet ja laatikot avataan reunasta vetämällä, eikä erillisiä vetimiä tarvita. Keittiö on helppo siivota, kun vetimiä ei tarvitse väistellä.

7keittiota8.jpg
Huomaamaton moderni liesituuletin on upotettu itse lieteen. Näin säästyy tilaa esimerkiksi saarekkeen yläpuolelta ja keittiö on avara.

Ovissa on käytetty vaaleita vanerireunoja erikoistehosteena ja materiaalina sormenjälkivapaata, valkeaa mattalaminaattia. Tasot ovat dektonia, joka kestää kuumuutta ja kulutusta eri tasomateriaaleista parhaiten.

5. Aito puuviilu

7keittiota9.jpg

Luonnonvärisen ja mustalla petsatun tammiviilun sävyt luovat upean kontrastin viilukeittiössä. Keittiön valinnat kestävät aikaa. Keittiö soveltuukin laatua ja arvokkaita materiaaleja arvostavalle perheelle, jonka keittiössä on panostettu kiireistä arkea helpottavaan toiminnallisuuteen.

Kylmälaitteet on integroitu keittiössä komeroon kalusteoven taakse joten kokonaisilme on yhtenäisempi. Rungoissa on käytetty Piilo-runkorakennetta.

7keittiota10.jpg
Keittiö on suunniteltu toiminnallisuus edellä: Spinfront-aamiaiskaappi on komeron korkuinen, joten tilaa säilytykseen on paljon.

Tilavaan Spinfront-aamiaiskaappiin mahtuu mikroaaltouuni ja siellä on runsaasti säilytystilaa astioille ja muille tarvikkeille. Alaosassa on tilava laatikosto. Komeron pariovet kääntyvät avattaessa piiloon komeron reunoilla oleviin kapeisiin koloihin ja ovat näin poissa tieltä keittiössä liikuttaessa.

6. Erikoissävy

7keittiota11.jpg

Erikoissävyllä saat luotua juuri oman näköisesi keittiön helposti. Tässä keittiössä on käytetty murrettua vihreää, joka muistuttaa sammalta.

Jos mieluisaa sävyä ei löydy suoraan mallistosta, voidaan valita mikä tahansa NCS-värikartan 1950 sävystä.

Yläkaapeista on jätetty vetimet pois, mutta alempien kaapistojen vetimet ovat hienovarainen yksityiskohta. Ne sopivat yhteen esimerkiksi mustan hanan ja ikkunanpokien kanssa.

7keittiota12.jpg
Yläkaapeissa on korotettu pohja ja niiden ovet aukeavat alareunasta käsin. Keittiö toteutettu yhteistyössä Tilakon kanssa.

Erikoissävy on oiva valinta trenditietoisen uranaisen kauniiseen ja kompaktiin kaupunkikeittiöön. Asukas haluaa, että oma keittiö on erilainen eikä toista samanlaista tule ihan heti vastaan.

7. Talonpoikaistyyli

7keittiota13.jpg

Talonpoikaistyylisessä keittiössä on ripaus romantiikkaa ja kotoista kauneutta, unohtamatta toiminnallisuutta ja elämää helpottavia innovatiivisia ratkaisuja.

Tässä keittiössä talonpoikaistyyli on luotu yhdistämällä moderni talonpoikaisovi ja messinkiset vetimet. Tasot ovat edullista, kestävää ja helppohoitoista laminaattia. Kulmauksessa olevan aamiaiskaapin kaksi ovea liukuvat avatessa sivulle ja taittuvat kaksinkerroin kaapiston reunaan.

Hillittyyn talonpoikaistyyliin on yhdistetty moderneja mukavuuksia, kuten komeroon integroitu uuni sekä astianpesukone, jonka alakori nousee sopivalle työskentelykorkeudelle.

7keittiota14.jpg
Vitriinikaapin valaistus toteutettiin kaapin sisäsivuihin integroiduilla led-valolistoilla. Listavaloja varten jyrsittiin pystysuuntainen ura, johon valaisimet asetettiin.

Lisää inspiraatiota keittiösi suunnitteluun löydät Esan Levykalusteen keittiögalleriasta sekä erilaisia toiminnallisia ratkaisuja esittelevästä ideagalleriasta!

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?