Aurikatariinan koti remontoitiin lattiasta kattoon

Kanasen koti 1.jpg
Koristelistat vaativat vähän vaivaa ja suunnittelua, mutta ovathan ne kauniit. Seinän ja kalusteen sävyt valittiin lähelle toisiaan, jotta kokonaisuus pysyy rauhallisena.

Aurikatariinan ihastuttava koti remontoitiin täysin uuteen uskoon ja lopputulos on upea! Haastattelimme tähän blogijuttuun kodin sisustussuunnittelusta vastannutta Henriikka Niinimäkeä Tilakolta. Kalustesuunnittelussa mukana oli keittiömyyjämme Miia Redondo.

Oli erityisen huikea nähdä matka alusta loppuun, kuinka iso muutos saatiin aikaan. Suunnittelijana koen että parhaita ovat asiakkaat, joiden kanssa löytyy suunta ja kun pääsee yhdessä taitavien yhteistyökumppaneiden ja urakoitsijoiden kanssa miettimään parasta lopputulosta.

Kanasen koti 2.jpg
Ihana, uunituore keittiö valmistui Aurin remontoituun kotiin. Patteri piilotettiin puolipyörölistoista tehdyn suojan alle.

Pieniä haasteita useimmiten ilmaantuu isossa projektissa. Tällä kertaa haluttua laattaa ei ehditty tilaamaan. Löydettiin kuitenkin vaihtoetoiset laatat ja jälkeenpäin ajateltuna jopa paremmat, kuin alkuperäiset. Keittiössä haasteena oli pieni tila. Ruokapöytä päätettiin toteuttaa vähän perinteistä poikkeavalla ratkaisulla, joka mielestäni onnistui hyvin. Isommalle pöydälle saisi tarvittaessa tilan olohuoneen puolelta.

Kanasen koti 4.jpg
Ruokapöytä toteutettiin puutasosta, jonka yhteyteen saatiin lasiovien taakse lisää säilytystilaa.

Kanasen koti 3.jpg
Keittiöön valittiin uusi ovimalli Kapea, joka on maalattu seesteisellä kauransävyllä. Taso tehtiin massiivipuusta.

Aurilla oli vain vähän tiettyjä toiveita keittiölle, kiiltävän kromihanan ja teräsaltaan hän halusi. Keittiön välitilaan toivottiin kestävää sileäpintaista materiaalia, joten siihen valittiin lasi. Yhtenäinen ilme kiintokalusteissa pienellä lisämausteella oli heti alkuun ajatuksena. Tätä toteutettiin muun muassa saman sävyisillä kalusteilla jokaisessa tilassa, mutta ovimallia vaihdeltiin.

Keittiön materiaalit

Ovimalli: Mdf-ovi Kapea, 520L Kaura
Vedin: Wing 200mm harjattu alumiini
Taso: Massiivipuutaso Tammi Huurre mattavaha

Makuuhuoneen materiaalit

Ovimalli: Mdf-ovi Kapea, 520L Kaura
Vedin: Comp-nuppi tumma messinki

Kanasen koti 7.jpg
Päiväunille kutsuvan makuuhuoneen kaunis vaatekaapisto suunniteltiin yhdessä keittiömyyjämme Miia Redondon kanssa.

Kanasen koti 8.jpg

Eteisen materiaalit

Ovimalli: Mdf-ovi Muru 16, 520L Kaura
Vedin: Beta Mini 160 himmeä messinki
Taso: Laminaattitaso R20006RU Sonoman tammi

Kriteereinä kalusteiden pintamateriaaleille oli visuaalisesti kauniit, aikaa kestävät pinnat. Kylpyhuoneeseen haluttiin saumaton allastaso ja allas. Päädyttiin Hi-Macs komposiitista tehtyyn allastasoon.

Kanasen koti 10.jpg
Kaikki kylppärin pinnat ja kalusteet vaihdettiin ja nyt kelpaa peseytyä siivouskeikkojen jälkeen.

Kylpyhuoneen materiaalit

Ovimalli: Priima 19mm, Kashmir
Vedin: Tee-nuppi lakattu tammi
Allastaso: Hi-Macs Alpine White ovaalialtaalla

Tv-tason materiaalit

Ovimalli: Mdf-ovi Juova, 520L Kaura
Taso: Maalattua mdf-levyä

Kanasen koti 6.jpg
Aurin kauniiseen olkkariin valmistettiin tämä ihastuttava tv-taso. Ovimalliksi valikoitui persoonallinen Juova mdf-ovi kauransävyyn maalattuna.

Innostavinta tämän kohteen suunnittelussa oli, että tyylilliset toiveet löytyivät helposti ja suunnittelu sujui mutkattomasti. Kokonaisuuden suunnittelu on aina joka kohteessa innostavaa.

Esan Levykalusteen kanssa olen saanut toteuttaa hienoja projekteja yhdessä. Yhteistyö on sujunut hyvin ja usein palaan Miian luokse, kun tarvitsen apua kiintokalusteiden kanssa niin omaan kotiin kuin asiakkaille.

Tästä projektista jäi mukavat muistot. Oli hienoa, että Auri tallensi projektin etenemisen videomuodossa YouTube kanavalleen.

"Rakastan luoda koteja, joissa palaset loksahtavat kohdilleen ja muodostavat ehjän kokonaisuuden. Kokemukseni hoitoalalta on kehittänyt kykyäni kohdata asiakas aidosti ja kuunnella hänen toiveitaan ja tarpeitaan. Ja sehän se onnistuneen kotisuunnittelun salaisuus on; juuri asiakkaansa näköinen koti, mutta vielä hieman paranneltuna versiona! Kokemusta minulla on sekä uudis- että saneerauskohteista ja ongelmaratkaisu ja maalaisjärki kulkevat suunnittelussani käsi kädessä vallitsevien trendien ja ajattoman tyylikkyyden kanssa. Innostun työstäni suunnittelijana joka päivä uudelleen!"

bypilketiimi-17.jpg

Henriikka Niinimäki
Tila- ja sisustussuunnittelija

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?