Upea remontti vanhaa kunnioittaen

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 1.jpg

Alunperin keittiön ja olohuoneen välissä oli seinämä, jota luultiin kantavaksi. Sen sijainti rajoitti keittiön suunnittelua huomattavasti ja olisi rajannut olohuoneen ja keittiön tilaa pahasti. Pienen onnenkantamoisen johdosta seinämä olikin ontto ja se saatiin purettua ja samalla avarrettua näkymä keittiöstä olohuoneeseen ilman lisäseiniä.

Koska kyseessä on 1929 rakennettu talo olisi keittiön sijainti alkuperäisen pohjan mukaan ollut aivan eri puolella asuntoa ja samalla pitkän matkan päässä olohuoneesta. Asunnossa oli myös muita sen ajan rakentamiseen kuuluvia asioita jotka tuli huomioida nykypäivän normien mukaisesti.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 2.jpg

Kestävyys ja laadukkuus materiaaleissa tärkeää

Keittiön ja koko asunnon kalustuksen ajatuksena oli kunnioittaa talon tyyliä ja arvokkuutta. Pintamateriaalit mukailevat talon tyyliä ja väreissä maanläheiset ja hillityt sävyt jatkuvat koko asunnossa. Myös materiaalien kestävyys, laadukkuus ja helppohoitoisuus oli tärkeää sillä perheessä asuu myös kaksi poikaa ja koira. Ainoa -ovi ja Dekton -tasot olivat täydelliset tähän kohteeseen. Myös erikoismitat olivat tässä kohteessa erittäin ratkaiseva asia monessa kohtaa.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 3.jpg

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 4.jpg

Muunmuassa vanhoja puuväliovia ja tiiliseinäpintaa säilytettiin ja kunnostettiin. Vastaavasti seiniä kaatui ja uusia seiniä tuli tilalle. Remontti oli erittäin laaja ja vaativa mutta suuressa roolissa onnistumisen kannalta olivat työlleen omistautuneet ammattilaiset - remppaporukka Reikola & Turunen Oy, Tilakon suunnittelija Tuulia Kivelä, allekirjoittanut keittiömyyjä ja kalusteasentaja Kai Hautakoski.

Kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä kriteerinä materiaaleille oli pääsääntöisesti kosteudenkesto ja kestävyys ylipäätään. Erikoismitoitusta käytettiin monessa kohtaa. Näihin tasoisiksi valikoitui Hi Macs -tasot ja Ainoa -ovi, jotka mukailivat samalla keittiön materiaaleja ja värimaailmaa.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 9.jpg

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 8.jpg

Makuuhuoneisiin maalattu Kantti -ovi oli kuin luotu. Oven kaunis kapea kehä sopii talon tyyliin täydellisesti ja värit valikoituivat pitkälle kauniin kalanruotoparketin ja pintamateriaalien pohjalta. Kalanruotoparketti jatkuu koko asunnossa lukuunottamatta pesuhuonetta, kodinhoitohuonetta ja eteistä.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 7.jpg

Hyvä yhteishenki ammattilaisten kesken on kullanarvoista

Projekti oli alusta asti heti todella mielenkiintoinen ja uskon että niin suunnittelijan kuin omakin innostus projektia kohtaan vaan kasvoi remontin edetessä. Luottavaiset asiakkaat ja hyvä yhteishenki työmaalla toi lisäboostia remontin sujuvuuteen. Jatkuva yhteydenpito yhteistyökumppaneiden välillä oli sujuvaa ja monien käänteiden vuoksi välttämätöntä.

Tunnelma paikan päällä oli rento ja ammattimainen. Erityisen huomioitavaa oli se että ennestään toisilleen tuntemattomat tekijät löysivät yhteisen sävelen heti ja se jatkui alusta loppuun hyvällä tekemisen meiningillä. Juuri alkanut korona-aika ja Jouluksi kotiin -aikatulu toi omat haasteet mutta kaikki sujui kuin rasvattu ja perhe pääsi muuttamaan aikataulussa. Samalla porukalla hyppäisin mihin tahansa projektiin koska vaan uudelleen.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 6.jpg

Kodin tunnelma on sanoin kuvaamattoman lämmin. Tyytyväiset asiakkaat ja kumppanuus projektiin osallistuneiden tahojen kesken tuo edelleen hymyn huulille. Asiakkaiden tyytyväisyys on sittemmin näkynyt uusien suositeltujen projektien muodossa niin omassa kuin projektiin osallistuneiden kumppaneiden kalentereissa.

Keittiön materiaalit

Ovi: Ainoa Cashmere
Taso: Dekton Rem
Vedin: Ligo 35mm kromi nuppi ja Retro 96 kromi vedin
Muuta erityistä: Aamiaiskaappi taitto-ovella, sisällä kaapinovikytkin, joka sytyttää ja sammuttaa valot automaattisesti oven avautuessa ja sulkeutuessa. Niemekkeessä Savon maahantuoma Bora Pure, liesitason ja tuulettimen yhdistelmä. Fiksusti sijoitettuja pistorasioita sekä ledvalaistus.

Esan Levykaluste Blogi upea remontti 5.jpg

Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen materiaalit

Ovi: Ainoa mattavalkoinen
Taso: Hi Macs tasot
Vedin: Ligo 35mm kromi nuppi ja Retro 96 kromi vedin

Makuuhuoneen materiaalit

Ovi: Maalattu MDF-ovi Kantti, sävy Oliivi
Vedin: Ligo 35mm kromi nuppi

miia

Miia R.

Keittiösuunnittelijamme Miia on kouluttautunut myös yrityksemme Miele-asiantuntijaksi. Hän tuntee Mielen koneet, niiden ominaisuudet ja malliston myyntitiimistämme parhaiten. Miia on super omistautunut asiakaspalvelija ja ahkera kuin mikä. Jokainen projekti on hänelle sydämen asia.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?