Tyylillä toteutettu keittiö kruunasi Jennin unelmatalon

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti1.jpg

Kun Jenni Hynnä alkoi suunnitella puolisonsa kanssa oman hirsitalon rakentamista Nokialle, lähtökohtana oli, että siitä tulee heille loppuelämän koti. Siksi oli tärkeää valita kotiin laadukkaita ja ajattomia kalusteratkaisuja, jotka kestävät katsetta ja kulutusta.

Esan Levykaluste oli toteuttanut aiemmin Hynnän vanhemmille tyylikkään keittiöremontin, joten liike oli hänelle jo entuudestaan tuttu.

– Halusimme myös kannattaa paikallista yritystä, se oli toinen painava syy valinnassamme, Hynnä kertoo.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti2.jpg

Esan Levykaluste toteutti pariskunnan kotiin laadukkaat mittatilauskalusteet uuteen keittiöön, kahteen wc-tilaan, kodinhoitohuoneeseen sekä työhuoneeseen.

Aamiaiskaappi tuo lisää säilytystilaa

Hynnällä oli alusta alkaen vahva visio siitä, millainen uusi koti tulisi olemaan. Hän oli tehnyt keittiöstäkin alustavat suunnitelmat ensin itse, ja niiden pohjalta he lähtivät suunnittelemaan kalusteratkaisuja yhdessä Esan Levykalusteen suunnittelijan kanssa.

Siisteyttä ja järjestystä rakastava Hynnä halusi tilavan keittiön, jossa mahtuu hyvin kokkailemaan ja kaikille tavaroille löytyy helposti oma paikkansa. Toiveissa oli myös viinikaappi sekä integroidut kodinkoneet.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti3.jpg

– Halusimme panostaa materiaaleihin ja siihen, että säilytystilaa on riittävästi, Hynnä kertoo.

Lisää säilytystilaa keittiöön tuo kätevä aamiaiskaappi, joka sijoitettiin suunnittelijan ehdotuksesta kulmamallisena ratkaisuna keittiön nurkkaan.

– Alkuun jännitin, miten kulmamalli oikein toimii, mutta onneksi jännitykseni osoittautui turhaksi. Ovi liukuu todella hyvin, ja sitä pystyy käyttämään helposti. On myös kiva, kun työtaso jatkuu pitkänä, niin siinä pystyy laittamaan hyvin aamupalaa.

Kulmaovien taakse on helppo kätkeä pienet kodinkoneet, talouspaperit ja kahvipurnukat, jotka usein kahmaisevat leijonanosan keittiöiden laskutilasta.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti4.jpg

Hynnä on piilottanut aamiaiskaappiin kahvinkeittimen ja kahvipapumyllyn lisäksi leikkuulaudat, veitsitukin, kananmunat, kuivamuonaa sekä muita purkkeja ja purnukoita, jotka pysyvät oven takana siistissä järjestyksessä.

– Olen kova järjestelemään tavaroita ja pidän siitä, että ympärilläni on siistiä.

Sormenjälkivapaa ovimateriaali on kestävä ja helppohoitoinen

Luonnonvaloa tulviva hirsitalo on yleisilmeeltään vaaleansävyinen lukuun ottamatta tummia tehosteseiniä ja ikkunankarmeja, jotka tuovat kontrastia kokonaisuuteen.

Keittiöönkin haluttiin vaaleansävyiset kalusteet, muttei kuitenkaan valkoista. Kun suunnittelija ehdotti cashmere-sävyisiä kaapinovia, Hynnä oli myyty.

– Kun näin tämän ihanan cashmere-värin, tiesin, että se on tässä. Sävy istuu täydellisesti omaan makuuni, ihailen sitä edelleen jatkuvasti.

Myös ovien materiaali miellytti. Kestävästä korkeapainelaminaatista valmistetut kaapinovet ovat helppohoitoisia ja täysin sormenjälkivapaita. Sama materiaali valikoitui myös kodinhoitohuoneeseen, tällä kertaa valkoisen sävyisenä.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti5.jpg

Kylpyhuoneen kaapistoissa näppärä kiinnitysratkaisu

Kumpaankin wc-tilaan asennettiin Hynnän toiveesta jalattomat kaapistot, jotka kiinnitettiin suoraan seinään. Kätevän kiinnitysratkaisun ansiosta kylpyhuoneet on helppo siivota, kun ei tarvitse väistellä mopilla kaapin jalkoja.

Jalattomat kaapistot ovat olleet myös pariskunnan koirien mieleen, jotka lepäilevät mielellään kaappien alla.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti7.jpg

Nyt Hynnä on asunut puolisonsa ja kahden koiransa kanssa uudessa kodissaan reilun vuoden verran, ja Esan Levykalusteen toteuttamat tasot ja kalusteet ovat edelleen kuin uusia.

– Olen ollut todella tyytyväinen tekemiini valintoihin. Materiaalit ovat kestäneet hyvin ja ne on helppo pitää puhtaana. Jälkiäkään ei ole syntynyt.

Onnistuneesta kokonaisuudesta yksi paikka nousee kuitenkin ylitse muiden.

– Erityisesti tämä keittiö tosi mieleinen, ja kaapin sävy on aivan ihana. Uskon, että se on ajaton ja kestää vuosia, Hynnä iloitsee.

Esan Levykaluste Blogi Jennin unelmakoti8.jpg

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran Iltalehdessä 11.1.2021.

Lisää kuvia pariskunnan sisustusratkaisuista Instagramissa: @jenni_jhdesign.

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?