Tämän hetken suosituimmat keittiömateriaalit

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 4.jpg

Tällä hetkellä muodissa ovat erilaiset puupinnat sekä aitoa puuta imitoivat laadukkaat keinomateriaalit, kuten Esan Levykalusteen oman malliston Priima-ovet. Myös aitoa kiveä muistuttavat teolliset kivimateriaalit ovat tyylikkään ulkonäkönsä ja käytännöllisten ominaisuuksiensa ansiosta hyvin suosittuja.

Helppohoitoisuus on materiaalivalinnoissa aina se ykkösasia. Tottakai ulkonäkö on tosi tärkeä juttu myös, mutta käytännöllisyys on lopulta se ratkaiseva tekijä. Ovimateriaaleissa etenkin sormenjälkivapaat pinnat ovat todella haluttuja nimenomaan helppohoitoisuutensa ansiosta.

Parhaissa materiaaleissa kauneus ja käytännöllisyys kohtaavat

Esan Levykalusteen oman malliston tuotteista suosituimpia ovat laadukkaasta korkeapainelaminaatista valmistetut Ainoa-sarjan ovet, joita on saatavilla viidessä trendikkäässä sävyssä. Mattapintaisiin Ainoa-oviin ei tartu sormenjälkiä lainkaan niin helposti kuin tavallisiin maalattuihin oviin, joten ne on todella helppo pitää puhtaana.

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 3.jpg

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 1.jpg

Haluttuja ovat myös korkealuokkaisesta kalustelevystä valmistetut Priima-ovet, jotka muistuttavat ulkonäöltään hämmästyttävän paljon aitoa puuta. Myös Priima-ovet valmistetaan omana tuotantona Niinisalossa. Olemme tuoneet markkinoille laadukkaita puuta imitoivia materiaaleja, jotka ovat todella suosittuja. Ne ovat todella aidon näköisiä, eikä tällaisia ole ihan joka paikassa tarjolla.

Massiivipuu tuo lämpöä kokonaisuuteen

Massiivipuutasot tehdään Niinisalon tehtaalla alusta loppuun itse ja toimitetaan asiakkaalle aina valmiiksi pintakäsiteltyinä. Koska puu on elävä materiaali, pintakäsittely kuluu pinnasta ajan myötä, ja sitä pitää jossain vaiheessa huoltaa myös itse. Olemme pyrkineet löytämään keinoja pintakäsitellä puu niin, että se on asiakkaalle helppo ja vaivaton mahdollisimman pitkään.

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 6.jpg

Pintakäsittely tehdään kestävällä vahalla, joka pysyy tavallista pidempään hyvänä puun pinnassa. Kun pinnassa on hyvä vaha, se ei ime mitään nesteitä itseensä. Jos tasolle kaatuu vaikka punaviiniä, sen ehtii hyvin pyyhkiä pois ennen kuin puu imaisee sen sisäänsä. Vaikka laadukas vahaus suojaa puupintoja tiettyyn pisteeseen asti, suosittelemmekin lieden ja vesipisteiden yhteyteen mieluummin muita materiaalivaihtoehtoja. Massiivipuu sopii tasoille, jotka eivät ole niin aktiivisessa käytössä.

Dekton on kivitasojen eliittiä

Kun toiveissa on mahdollisimman tyylikäs, kestävä ja käytännöllinen ratkaisu, suosittelemme tutustumaan erilaisiin kivitasovaihtoehtoihin. Luonnonkiven sijaan moni valitsee tänä päivänä teollisesti valmistetun kivimateriaalin, kuten kvartsin tai dektonin.

Erilaiset marmorikuviot ovat nyt trendikkäitä, ja niitä löytyy kvartseista ja dektoneista paljon erilaisia. Myös hillityt harmaan ja beigen väriset tasot ovat suosittuja. Näitä ei oikein luonnonkivitasoista edes löydy. Siinä missä aito luonnonmarmori on hankala pitää käytössä puhtaana, kvartsi ja dekton ovat ominaisuuksiltaan helppohoitoisempia ja ulkonäöltään yhtä tyylikkäitä.

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 2.jpg

Teollisten kivitasojen maailma on mennyt viidessä vuodessa todella ison harppauksen eteenpäin, ja niiden myynti kasvaa koko ajan. Teollisista kivimateriaaleista dekton on ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto. Se kestää kuumuutta eikä ime likaa itseensä, ja saatavilla on useita tyylikkäitä värejä ja kuviointeja. Kvartsitaso puolestaan ei kestä samalla tavalla kuumuutta, joten sen päälle ei voi laskea esimerkiksi kuumaa kattilaa ilman suojaa.

Satoja herkullisia maalisävyjä

Kansainvälisillä keittiömessuilla on ollut jo useamman vuoden ajan havaittavissa värikkäiden keittiön uusi tuleminen. Euroopassa näkyy selkeästi värikkäämpiä kokonaisuuksia. Maalattaville pinnoille Esan Levykalusteen tilausvalikoimassa on lähes 2000 eri sävyä. Suomalaiset valitsevat kuitenkin useimmiten hillityn vaaleita sävyjä, ja valkoinen on edelleen ehdoton ykkössuosikki.

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 10.jpg

Esan Levykaluste Blogi materiaalit 7.jpg

Vielä viitisen vuotta sitten keittiötrendeissä oli pinnalla modernit, selkeät ja pelkistetyt ratkaisut. Nyt selkeitä linjoja on alettu murtaa erilaisilla väreillä, vetimillä ja murretuilla linjoilla. Moderniin ilmeeseen yhdistyy lämpimiä sävyjä. Pienenä perheyrityksenä Esan Levykaluste pystyy reagoimaan trendeihin nopeasti, ja asiantuntevat keittiösuunnittelijat auttavat aina löytämään asiakkaan tarpeisiin sopivat ratkaisut.

Tutustu Esan Levykalusteen mallistoon ja varaa maksuton suunnitteluaika!

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?