Tämä keittiön megatrendi on tullut jäädäkseen

Helsingin myymälä-24b-taitto-ovellinen-aamiaiskaappi.jpg
Taitto-ovi on aamiaiskaappien edullisimpia ratkaisuja. Kaapiston päähän tai keittiön kulmaan sopiva malli asennetaan tason päälle.

Tyylikäs aamiaiskaappi helpottaa arkea ja tekee keittiön yleisilmeestä siistin. Vaihtoehtoja löytyy kaiken kokoisiin koteihin.

Helppous, siisteys, käytännöllisyys. Siinä tärkeimmät syyt sille, että aamiaiskaapista on tullut yksi viime vuosien suurimmista keittiötrendeistä. Uusissa keittiöissä se on jo lähes perusominaisuus.

Aamiaiskaapilla tarkoitetaan keittiöön integroitua kaappia, jossa voidaan säilyttää aamupalalla käytettäviä laitteita ja tarvikkeita suljettujen ovien takana.

Jo 40 vuoden kokemuksella keittiöitä rakentavan Esan Levykalusteen toimitusjohtaja Jaakko Husari kertoo, että aamiaiskaapit ovat tulleet jäädäkseen.

– Trendi tuli nopealla voimalla noin 7 vuotta sitten ja vastasimme kysyntään heti. Teemme aamiaiskaapit laatu edellä ja hyvillä mekanismeilla.

keittiö2-14 Ainoa mattavalkoinen vanerireuna Piilo runko Dekton Kelya aamiaiskaappi.jpg
Pocket door -aamiaiskaapissa ovet saa kokonaan kaapin sisään piiloon. Liikkuminen keittiössä helpottuu ja aamiaiskaappi voidaan asentaa komeroseinälle.

vannepuunkatu-1b Ainoa mattavalkoinen Hierretty betoni Woody 224 aamiaiskaappi nosto-ovi.jpg
Nosto-ovellisessa aamiaiskaapissa on sähköinen avausmekanismi, jossa ovet aukeavat ylöspäin. Keittiön taso jatkuu kaapin sisälle.

Keittiön pienkoneet siististi piiloon

Moni voi samaistua tunteeseen tavaraa lainehtivista keittiön tasoista. Kahvinkeitin, leivänpaahdin, vedenkeitin ja blenderi ovat tyypillisiä pienkoneita, jotka vievät tilaa keittiössä puuhastellessa.

– Uusissa kodeissa keittiöt ovat hyvin yhteneväisiä oleskelutilojen kanssa. Tavarat halutaan helposti piiloon, jotta yleisilme on siistimpi, kertoo Husari.

Käytettävissä olevasta tilasta riippuen kaapissa voidaan säilyttää myös esimerkiksi mikroaaltouunia, mukeja, teetä, kahvia, leipää ja muroja.

pohtolankatu-23 Aava vaakaviilu tammi lakattu Dekton Aura aamiaiskaappib.jpg

– Jääkaappia lukuun ottamatta kaikki tarvittava on yhden ovenavauksen takana.

Kotien lisäksi aamiaiskaapit ovat käteviä myös vapaa-ajan asunnoissa ja yritysten neuvottelutiloissa. Spinfront-kaapilla toimistolle saa minikeittiön, joka jää siististi ovien taakse piiloon.

Näin löydät sopivan aamiaiskaapin

Aamiaiskaapista haaveilevan on otettava ensimmäisenä huomioon keittiön pohjaratkaisu. Asiantunteva myyjä osaa kertoa, millainen kaappi tilaan sopii, oli sitten kyseessä I:n, U:n tai L:n muotoinen keittiö.

Helsingin myymälä-36-spinfront-aamiaiskaappi.jpg
Spinfront-malli on komeroseinälle asennettava täyskorkea aamiaiskaappi, jossa säilytystila on maksimoitu. Ovet menevät taskuun piiloon. Kuva Helsingin showroomista.

Esan Levykalusteen laajassa valikoimassa erilaisia aamiaiskaappimalleja on viisi. Puhutaan nosto-ovista, taitto-ovista, Spinfrontista sekä kahdesta erilaisesta Pocket Door -mallista. Budjetti ja keittiön muoto vaikuttavat ovimekanismin valintaan.

Husari kuvailee perheyrityksen haluavan tarjota uuden lähestymistavan keittiön rakentamiseen.

– Monilla keittiövalmistajilla vaihtoehdot ovat rajattuja. Meidän valttimme on se, että kaikki mallit ovat saatavilla kaikissa mahdollisissa materiaaleissa.

Mittajoustavuusjärjestelmä takaa sen, että vakiomallit voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Aamiaiskaappi ei vaadi isoa keittiötä tai korkeaa budjettia.

– Pystymme huomioimaan hyvin asiakkaan toiveet ja tilan asettamat vaatimukset. Väitän, ettei ole olemassa sellaista keittiötä, johon emme saisi aamiaiskaappia.

pyynikintori-3 Ainoa Cashmere matta Ticu 16 antiikki rauta aamiaiskaappi Spinfront vitriini.jpg
Aamiaiskaappi voidaan varustella liiketunnistimella toimivilla led-valoilla.

Tampereen keittiömyymälän ja Niinisalon tehtaan yhteydessä toimivan myymälän lisäksi Esan Levykaluste on laajentanut toimintaansa myös pääkaupunkiseudulle. Elokuussa 2022 Helsingin Töölöön aukesi showroom, jossa voi tutustua keittiöratkaisuihin ja sopia kaupoista myyjän kanssa.

Aamiaiskaappeja löytyy showroomin jokaisesta keittiöstä.

– Toimme esille paljon huipputrendikkäitä ratkaisuja ja kaksi kokonaan uutta keittiömallia, Skandin ja Jiirin. Uskomme, että niistä tulee kova juttu, sanoo Husari.

Helsingin myymälä-28b.jpg
Esan Levykalusteen Helsingin showroom avattiin elokuussa Runeberginkadulle.

ESAN LEVYKALUSTE

  • 40 vuotta toiminut kotimainen perheyritys
  • Keittiöt ja muut kodin kiintokalusteet puusepäntyönä
  • Korkea laatu ja joustavat ratkaisut
  • Mittatilaustyöt asiakkaan toiveiden mukaan
  • Myymälät Tampereella ja Niinisalossa, showroom Helsingissä
  • Tutustu Esan Levykalusteen mallistoon ja varaa maksuton suunnitteluaika!

Espoo-5 Aava pähkinä mattalakka Raami runko Dekton Rem aamiaiskaappi ilman ovea.jpg
Avoimet ratkaisut ovat harvinaisempia, mutta aamiaiskaappi voi olla myös oveton.

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?