Modernin kodin harmoninen oleskelukeskus

Esan Levykaluste_moderni_keittio2.jpg

Tässä kohteessa erityistä oli kaikki, etenkin keittiön sijainti asunnossa. Keittiö on todella keskeisellä paikalla - talon sydän. Se näkyy melkein kaikkialta asunnosta. Keittiöstä avautuu näkymä olohuoneeseen ja kauniseen lasiportaikkoon, sinne on myös suora yhteys eteisestä. Keittiö on saumaton osa oleskelua, tilassa on valtavat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, ruokailutila ja olohuone takkoineen. Tilasta nousee upeat lasikaideportaat talon yläkertaan. Yläkerrassa kiertää tasanne, jolta näkymä alakertaan avautuu upeasti.

Esan Levykaluste_moderni_keittio3.jpg

Keittiötilaa hallitsee todella suuri saareke, jonka ääressä arkinen oleskelu on helppoa ja vaivatonta ja mukava tila yhdistää kaikki kotona oleilevat. Talossa oli jo ennestään keittiö samassa paikassa, mutta asiakas halusi uudistaa keittiön paremmin sopivaksi heidän perheelleen. Keittiöön kaivattiin enemmän säilytystilaa ja toimivuutta, sekä samalla haluttiin saattaa keittiön laatutaso talon vaatimustason kanssa samalle viivalle. Lopputulos on kyllä upea ja mielestäni onnistuimme tässä loistavasti.

Esan Levykaluste_moderni_keittio1.jpg

Esan Levykaluste_moderni_keittio_kivitaso2.jpg

Haastavinta keittiön suunnittelussa oli saada se istumaan olemukseltaan upeaan ympäristöön niin, että värisävyt ja materiaalit sopivat toisiinsa ja isosta tilasta saadaan kaunis ja toimiva kokonaisuus. Koko ympäristö huonekaluineen piti huomioida, kun mietimme ovimallia ja sävyjä oviin, sekä muita materiaaleja keittiöön. Keittiön kalusteovien värisävy valittiinkin jo olemassa olevien hyllystöjen värin mukaan.

Esan Levykaluste_moderni_keittio4.jpg

Tasojen valinnassa tärkeää oli myös kestävyys ja käytännöllisyys, sillä keittiö suunniteltiin kuitenkin kotiin, missä touhutaan ja tehdään kiireisessä arjessa asioita. Tilan yksi haaste oli sen koko, sillä usein iso keittiötila on haastavaa saada toimivaksi niin, että kaikki laitteet ja työpisteet ovat sopivalla etäisyydellä toisistaan.

Esan Levykaluste_moderni_keittio_kivitaso1.jpg

Tässä työssä innostavinta oli kaikki ja ehkä varsinkin nuo haasteet, miten saada lopputuloksesta samalla kaunis ja kodikas, mutta toimiva ja tehokas - juuri oikeanlainen tähän upeaan moderniin taloon. Projektista jäi mieleen upea lopputulos, harmoninen tunnelma kodissa ja pehmeä värimaailma.

Esan Levykaluste_vaatehuone_pukeutumistila3.jpg

Samaan taloon olin vähän aiemmin suunnitellut asiakkaan toiveiden mukaan upean vaatehuoneen, joka on ehkä kaunein koskaan näkemäni sellainen. Vaatteet saa kauniisti lasiovien taakse henkariin ja helppokäyttöisiin laatikoihin. Vaatekaappien mitoituksessa tankojen ja hyllyjen korkeudet mitoitettiin tarkalleen tietyille vaatteille sopiviksi, asiakkaan toiveiden mukaan. Ja tässäkin lopputulos oli kyllä silmiä hivelevän kaunis. Tilassa olisi vain voinut istua ja ihailla.

Esan Levykaluste_vaatehuone_pukeutumistila1.jpg

Esan Levykaluste_moderni_keittio_allas_hana.jpg

Keittiön ovet: Maalatut MDF-ovet Ryhti ja Muru 19, Erikoissävy F484
Vetimetön keittiö, Ryhti-ovessa vedinura.
Kivitasot: Vientikiven Dekton-tasot Zenit ja Kelya
Runkorakenne: Seinäkaapeissa korotettu pohja, jolloin Muru-oven avaaminen tapahtuu alareunasta
Keittiöallas: Lapetekin BLANCO SUBLINE 700-U Silgranit®, Väri: antrasiitti
Kodinkoneet: AEG (muun muassa ComfortLift-astianpesukone, pyrolyysiuuni ja mikro/uuni yhdistelmä), Kylmiöpakastin Festivo 120 CF

Muuta erityistä: Allasseinällä normaalia suurempi runko- ja tasosyvyys, laatikot myös syvempiä kuin vakiona; Sisälaatikkokomero kuiville elintarvikkeille sekä säilykkeille; Seinäkaapeissa ylös avautuvat Aventos-mekanismit; Erilaisia tasoon ja välitilaan asennettavia pistorasiayksiköitä.

helena

Helena T.

Keittiösuunnittelijana todella pidetyllä Helenalla on ilmiömäinen kyky lukea asiakasta. Perusteellinen kartoitustyö yhdistettynä erinomaiseen tyylitajuun poikii suunnitelmia, joiden edessä monelta pääsee innostunut riemunkiljahdus.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?