Linnut lentävät pesästä

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white1.jpg

Mitä tapahtuu naisen elämässä, kun lapset jättävät kotipesän? Kodin äänet muuttuvat, vesilaskut pienenevät, tulee hiljaista, ei kuulu pianon ääntä, paljon muutoksia siis. On jotenkin haikeata, elämän rajapyykki ja välitilipäätös.

Näin kävi myös minulle, kun ainut lapseni sai opiskelupaikan. Muutto Helsinkiin oli hänellä edessä. Aluksi ikävöin yhteistä lättytorstaita, saunapäiviä, viini-iltoja ja keskusteluja. Tunsin kuitenkin iloa ja ylpeyttä siitä, että lapseni on kypsä muutokseen ja sai haluamansa opiskelupaikan. Olisiko minulla nyt viimeistään tilaa ottaa rennommin?

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white3.jpg

Menneisyydelle kiitos ja tulevaisuudelle tervetuloa! Muutin siinä vaiheessa myös itse pienempään asuntoon, kaikki ylimääräinen piti karsia pois. Elämän varrella sitä tavaraa kertyy nurkkiin ja kaikki mikä jälkipolvelle ei kelvannut, lähti kierrätykseen.

Löysin sopivan kodin itselleni. Koti oli ihan uusi ja sain neuvoteltua rakentajan kanssa, että saan suunnitella keittiön itse. Ei tarvinnut ottaa sitä rakennusliikkeen vakiokalustusta. Halusin omaan kotiini suomalaisen keittiön ja tietenkin Esan Levykalusteen keittiön, kun sitä itse myös myyn. Näin 32 vuotta keittiömyyjänä toimineena, omat tarpeet keittiön suhteen sekä haluamani pintamateriaalit olivat hyvin selvillä.

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white5.jpg

Keittiön piti sopia tilaan jossa on olohuone, ruokailutila ja keittiö samassa. Rakastan kokkailua ja olenkin saanut paljon kiitosta maukkaista aterioistani. Valitsin kuumuutta kestävät tasot, jolloin ei tarvitse käyttää pannunalusia. Super White kvartsi oli siihen sopiva ratkaisu.

Minulla on vaalea tammilattia, siksi valitsin mallistostamme tammiovet, joissa on vaalea petsisävy Huurre. Halusin vetimettömän keittiön, joten ovissa on urat, jotka toimivat vetiminä ja osassa on ponnahtavat saranat. Vaaleaa tammea ja valkoista sormenjälkivapaata laminaattia oli lopputulos, joka soveltuu hyvin kodin tilaan.

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white4.jpg

Halusin kodinkoneet piiloon ehdottomasti. Kaiken muun sai kalusteoven taa piiloon paitsi uunin. Uunin valitsin valkoisen ja tietenkin siinä piti olla pyrolyysi puhdistus, minä kun en uunia siivoa! Mikrolle on tila uunin yläkaapissa, mutta en ole hankkinut sellaista, ei ole ollut tarvetta. Astianpesukoneen valitsin 45 cm leveänä, se riittää yhden ihmisen talouteen hyvin.

Allaslaatikossa on 6 sankoa, lajittelen jätteet. Altaan valitsin kiveen alta upotetun kivikomposiitin, yksi tilava allas riittää. Seinäkaappien alla on led-valot, jotka on jo tehtaalla integroitu kaappien pohjaan. Ihan ylimpien kaappien päällä on led-nauha, josta tulee epäsuoraa valoa. Valojen kirkkautta ja värilämpötilaa voi säätää mielensä mukaan.

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white7.jpg

Olin kalusteasentajan apumiehenä muutaman päivän, samalla myyjänä opin monta asiaa lisää. Asentaja katsoi keittiökuvia ja kysyi, että et sitten ole täytettä ottanut kumpaankaan päähän keittiötä. Vastasin että olen mitannut että mahtuu ja on suora seinä. Ja niin ne mahtuivatkin hyvin paikoilleen!

Keittiön materiaalit

Ovet: Aalto vaakaviilu Huurre tammi & Ainoa matta valkoinen
Vetimetön keittiö, Aalto-ovessa vedinura
Kvartsitaso: Super White

Esan Levykaluste Ainoa mattavalkoinen Aava Aalto Huurre tammi Louhi super white6.jpg

Monta keittiötä ja eri kokoisia koteja on ollut, nyt tämä kotini on todella toimiva ja keittiö on ihana! Äiti osaa ja tietää kaiken… ja juttutuokiot jatkuu jälkikasvun kanssa.

Ja kun Poika tulee kotiin, paistan lättyjä edelleen.

marjaana

Marjaana R.

Marjaana on iloinen ja määrätietoinen keittiökalustealan rautainen ammattilainen. Hänellä on laaja kokemus suunnittelijana ja näkemystä löytyy monenlaisiin erilaisiin kohteisiin. Marjaana tekee työtä suurella sydämellä ja hänen kanssaan juttu luistaa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?