Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 12.jpg

– Kun astun sisään tehtaaseen pitkästä aikaa loman jälkeen, on minua vastassa tuttu ja hyvä puun tuoksu, kuvailee Esan Levykalusteen toimitusjohtaja Jaakko Husari.

Husari on Esan Levykalusteen omistaja jo toisessa sukupolvessa. Husarin isän Esan vuonna 1982 perustama yritys perustuu kotimaisuuteen, pieneen kokoon, joustavuuteen ja luotettavuuteen.

Husari aikoo vaalia näitä arvoja tulevaisuudessakin.

– Pääsääntöisesti alalla kaikki työvaiheet ovat täysin automatisoituja. Me käytämme modernia teknologiaa apuna alkutuotannossa, mutta kaikki keittiöt viimeistellään käsin.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 2.jpg

Yrityksen tehdas sijaitsee Niinisalossa, joka on yksi Kankaanpään kylistä. Aluksi tehtaan yhteydessä oli pieni myymälä, jossa Esa suunnitteli ja myi kaapistoja ja yksi palkattu puuseppä valmisti kalusteet.

Yritys on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt Niinisalon tehtaanmyymälän lisäksi keittiöitä myydään myös Tampereella ja Helsingissä ja työntekijöitä on parisenkymmentä.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 9.jpg

Husari kertoo, kuinka keittiön matka etenee suunnittelupöydältä asiakkaan kotiin asti.

Alkukartoitus kaiken pohjana

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä myymälään ja sopia keittiön valmistamisen tärkeimmästä vaiheesta: alkukartoituksesta. Siinä myyjä käy asiakkaan kanssa läpi ideat ja toiveet uutta keittiötä varten.

– Jokainen keittiö on oma projektinsa ja suunnitelma tehdään yksityiskohtaiseksi. Alkukartoituksessa käydään läpi esimerkiksi keittiön mitat, aikataulu, budjetti, materiaalitoiveet ja niin edelleen.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 3.jpg
Esan Levykalusteen ammattilaiset auttavat löytämään asiakkaalle juuri oikeat materiaalit ja kalusteet.

Myymälässä pääsee vertailemaan mallikappaleista itselle sopivat materiaalit ja värit sekä nappaamaan ideoita keittiön toteutukseen.

– Suunnittelemme täydellisen paketin, kaapistot, koneet, altaat, valaistuksen. Kaiken on sovittava yhteen myös asiakkaiden toiveiden kanssa, Husari sanoo.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 10.jpg

Keittiömyyjä käyttää apunaan erikoisohjelmistoa, jolla keittiö suunnitellaan valokuvamaisen aidon näköiseksi 3D-malliksi. Mallinnuksessa käytetään todellisia mittoja keittiöstä. Ohjelmistolla pystytään värjäämään virtuaalisen keittiön seinät ja lattiat sekä kokoamaan tuotteet keittiötilaan.

Ennen keittiön valmistamista Esan Levykalusteen ammattilainen tulee asiakkaan kotiin ja tarkistaa vielä keittiön mitat, jotta uudet kalusteet istuisivat tilaan täydellisesti.

Tehtaalla kädentaidot korostuvat

Kun suunnitelma on valmis, tehdään keittiöstä tilausvahvistus. 3D-mallinnos keittiöstä on jo matkalla Niinisalon tehtaalle tuotantojonoon.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 4.jpg
Myyjän tekemä suunnitelma on perustana tehtaan työntekijöiden työlle. CNC-koneen ohjaaja tekee tarvittaessa hienosäätöä ohjelmaan.

– Tilaukset käsitellään tehtaalla järjestyksessä. Ensin tilataan materiaalit, minkä jälkeen itse osien valmistaminen alkaa.

Suuret levyt tulevat tehtaan ovista sisälle, jossa ne paloitellaan oikean kokoisiksi ja tarvittaessa listoitetaan. Niitä saatetaan myös porata ja pintakäsitellä.

Tietokoneohjattu työstökone saa tiedon kuhunkin keittiöön sisältyvistä rungoista ja muista levykomponenteista. CNC-koneen ohjaaja tekee tarvittaessa hienosäätöä ohjelmaan ja ajaa sen jälkeen runkojen osat koneella.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 5.jpg
Osien listoituskoneen avulla työntekijä tekee jokaiseen kappaleeseen reunanauhoitukset tietyn sävyiseksi, joka vaihtelee asiakkaan tilauksen mukaan.

Levyjen paloittelun jälkeen reunat nauhoitetaan. Listakoneen ohjaajan on oltava tarkkana, sillä yhden keittiön osiin saatetaan käyttää muutamaakin eri väristä nauhaa - useimmiten runkojen etureunoihin tuleva nauha valitaan oven kanssa samaan sävyyn.

Seuraavaksi on vuorossa kalusteiden kasaaminen sekä ovitus, jossa kaapistojen runkoihin asetetaan ovet paikalleen.

Esan Levykalusteen puusepät kiinnittävät laatikot ja muut mekanismit paikalleen jo tehtaalla ja testaavat niiden toimivuuden. Edes vedinten reikiä ei tarvitse porata asennusvaiheessa, sillä nekin tehdään tehtaalla valmiiksi.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 8.jpg

Sekä myymälän että tehtaan jokainen ammattitaitoinen työntekijä on sitoutunut tarkkailemaan keittiöiden laatua. Laadun varmistamiseksi jokaisessa työvaiheessa on tarkistuslista, jonka työntekijä käy kohta kohdalta lävitse. Jokainen keittiö rakennetaan asiakaskohtaisesti, eikä osia valmisteta lainkaan varastoon.

Pakkaus ja kuljetus omasta takaa

Keittiö on nyt koottu ja se on asennusvalmis! Seuraavaksi se pakataan lavoihin ja kuljetetaan kotiovelle. Apua saa tarvittaessa myös keittiön sisäänkannossa ja asentamisessa.

– Jos tuotteessa sattuu olemaan jokin virhe, korjaamme sen parhaimmillaan päivässä. Se onnistuu pienen kokomme ja joustavuutemme takia, Husari sanoo.

Esan Levykaluste Keittiön matka suunnittelupöydältä kotiin 13.jpg

Kotimaisena perheyrityksenä Esan Levykaluste erottuu kilpailijoistaan monilla pienillä mutta merkittävillä yksityiskohdilla. Keittiöt ja muut kodin kiintokalusteet on suunniteltu kestämään aikaa ja arjen kovaa kulutusta. Käsityönä tehtävä viimeistely varmistaa huolitellut ja ensiluokkaiset kalusteet kaikkiin kodin tiloihin.

Omassa tuotannossa voidaan joustavasti toteuttaa asiakkaiden erikoisiakin toiveita. Asiakkaille voidaan tarjota mittatilauskalusteet ja kattavat palvelut hyvällä hinta-laatusuhteella.

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?