5 kuuminta keittiötrendiä

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 1.jpg
Marmorikuvioitu dekton-taso on tyylikäs ja helppohoitoinen.

Keittiön ei enää tarvitse olla puhtaan valkoinen. Keittiösuunnittelussa tehdään nyt rohkeita ja persoonallisia valintoja.

Kansainväliset keittiötrendit kulkeutuvat Suomeen aiempaa nopeammin, sillä alan uudet tuulet kantautuvat sosiaalisen median aikakaudella silmänräpäyksessä kaikkien ulottuville.

Myös Esan Levykalusteella seurataan tarkasti sekä alan kansainvälisiä trendejä että asiakkaiden toiveita, ja valikoimaa uudistetaan aika ajoin.

Uuden Helsingin showroomin avauksen yhteydessä valikoimaan tuotiin uusi viiluovimallisto, Skandi, johon kuuluu neljä eri ovimallia, Skandi, Jiiri, Saaga ja Riimu. Niissä laadukkaat materiaalit kohtaavat käytännöllisyyden ja tyylikkäät yksityiskohdat. Jiiri-ovessa on massiivipuinen kehä, joka on tehty samaan tapaan kuin taulun kehys, kulmista jiiriin.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 2.jpg
Skandi-oven reunassa on massiivipuinen vedinlista, jossa on avaamista helpottava sormikolo.

Suomalaisten sisustusmaussa tapahtunut muutos

Esan Levykalusteen Helsingin showroomin keittiömyyjä Henna Pohjola tuntee suomalaisten sisustusmaun. Hänen mukaansa suomalaisten mieltymykset mukailevat pitkälti kansainvälisiä trendejä, mutta uusien asioiden äärellä olemme usein hieman varovaisia.

– Siinä menee jonkin aikaa, että vakuututaan siitä, että vaikka joku rohkeampi väri onkin hieno idea.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 9.jpg

Aiemmin materiaalivalinnoissa suosittiin enimmäkseen valkoisen sävyjä ja konservatiivisempia keittiöratkaisuja. Nyt suomalaiset uskaltavat rohkeammin tehdä omannäköisiään valintoja.

– On mukava nähdä, että tänä päivänä sisustusratkaisuilla uskalletaan tuoda omaa persoonaa enemmän esille, Pohjola sanoo.

Pohjola listasi viisi keittiötrendiä, jotka ovat suomalaisten suosiossa juuri nyt.

1. Rohkeat ratkaisut

Suomalaisten keittiöissä näkyy yhä enemmän rohkeita ratkaisuja niin väri- kuin materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi puuviilupinnoissa näkyy tummempia sävyjä kuin aiemmin. Keittiötasoissa suosiotaan nostavat näyttävät kivitasot, joita on esillä myös Helsingin showroomissa.

Esan Levykalusteen maalattuihin ovipintoihin on tarjolla lähes rajaton värivalikoima, ja värejä myös käytetään rohkeammin kuin ennen. Ovipintoja sävytetään paljon myös seinien sävyn mukaisesti.

Esimerkiksi tummemmat sinisen sävyt sekä hentoiset vihreän sävyt ovat viime aikoina olleet nousussa. Hillitymmistä harmaan sävyistä murretut lämpimät sävyt ovat niin ikään suosittuja.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 3.jpg
Vakiovärien lisäksi maalattuihin ovipintoihin on mahdollista valita erikoissävy.

2. Helppohoitoisuus

Keittiön materiaaleissa arvostetaan helppohoitoisuutta. Se näkyy muun muassa terästasojen suosion nousuna.

Tyylikkäiden ja helppohoitoisten kivitasojen, kuten kvartsin ja dektonin suosio pitää myös pintansa, sillä valtaosa asiakkaista valitsee keittiöönsä näistä jommankumman.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 4.jpg
Kestävä dekton-taso on helppo pitää puhtaana.

Myös ovien vetimet tekevät paluuta pitkän vetimettömän kauden jälkeen. Vetimelliset ovet kun eivät tahriinnu niin helposti kuin vetimettömät ratkaisut.

Yksi Esan Levykalusteen suosituimpia ovimalleja on Ainoa-ovi, johon sormenjäljet eivät tartu, joten se on todella helppo pitää siistinä myös vetimettömänä.

3. Elämykselliset yksityiskohdat

Keittiösuunnittelussa kiinnitetään yhä enemmän huomiota pieniin yksityiskohtiin, jotka tuovat keittiöön esteettistä elämyksellisyyttä ja arjen kauneutta.

Esimerkiksi laatikoston sisälle voidaan kätkeä kauniita puisia laatikoita, joissa on käytännölliset tilat aterimille tai maustepurkeille, ja ne ovat samalla ilo silmälle.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 5.jpg
Elämykselliset yksityiskohdat tuovat estetiikkaa arkeen.

Keittiösuunnittelussa halutaan kunnioittaa myös talon arkkitehtuuria. Helsingissäkin on paljon asuntoja useilta eri aikakausilta, ja aikakauden tyyli saa näkyä keittiön yksityiskohdissa, kuten vetimissä, värimaailmassa tai ovimalleissa.

Tilankäytössäkin yksityiskohdat ovat tärkeitä. Esan Levykalusteella kaikki kiintokalusteet valmistetaan tilaustyönä mittojen mukaan, joten kaikenkokoisissa keittiöissä saadaan kaikki tila hyötykäyttöön esimerkiksi kulmakaappeja tai apteekkarimekanismeja hyödyntämällä.

4. Vitriinit ja aamiaiskaapit

Yksi viime vuosien puhutuimmista keittiötrendeistä on aamiaiskaappi, ja niitä kysytään edelleen todella paljon.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 6.jpg
Keittiön pienkoneet saa siististi piiloon aamiaiskaappiin.

Esan Levykalusteella on useita erilaisia aamiaiskaappiratkaisuja, jotka sopivat kaikenlaisiin keittiöihin. Suosituimpia niistä ovat taitto-ovelliset mallit, mutta myös nosto-ovella, pocket door- tai spin front -ovella keittiön pienkoneet saa piilotettua siististi kaapin uumeniin.

Design-astiastoja ei kuitenkaan haluta piilottaa ovien taakse, sillä vitriinit ovat vahvasti tekemässä paluuta. Esimerkiksi keittiön yläkaapistoissa saattaa olla yksi tai kaksi vitriiniovella varustettua kaappia, joissa kauniit astiastot pääsevät hyvin esille.

Vitriinikaappeja asennetaan paljon myös keittiösaarekkeisiin, joissa lasiovet sijoitetaan olohuoneen puolelle. Näin esimerkiksi viinilasit ovat aina esillä ja valmiina nostettavaksi ruokapöytään.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 7.jpg
Vitriinioven voi asentaa myös keittiösaarekeeseen.

5. Vastuulliset valinnat

Ekologisuus ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä myös keittiömateriaalien valinnassa.

Esan Levykalusteella vastuullisia valintoja on helppo tehdä, sillä kalusteet valmistetaan omalla tehtaalla Niinisalossa pääosin kotimaisista materiaaleista.

Kotimaisena laatutyönä tehdyt kalusteet kestävät kulutusta, eikä hyvin suunniteltu keittiö vaikuta vanhalta vuosienkaan päästä. Pitkäikäinen keittiö on jo itsessään ekologinen valinta.

Vastuulliset valinnat näkyvät myös siinä, että keittiöihin halutaan toimivia ratkaisuja kierrätyksen helpottamiseksi. Jätekaapeissa on oltava tilaa useammalle jäteastialle, ja erilaisille kierrätysjärjestelmille on kysyntää.

Esan Levykaluste 5 kuuminta keittiötrendiä 8.jpg
Hyvin suunniteltu ja laadukkaista materiaaleista valmistettu keittiö kestää aikaa.

Keittiökirjasta uusia ideoita

Edellä mainittuihin keittiötrendeihin ja muihin ajankohtaisiin keittiöratkaisuihin ja -materiaaleihin pääsee tutustumaan tarkemmin Esan Levykalusteen uudessa showroomissa Helsingin Töölössä sekä Tampereen Lielahden myymälässä.

Samalla voi poimia mukaansa Esan Levykalusteen tuoreen Keittiökirjan, jossa esitellään 12 erilaista keittiötoteutusta aidoissa suomalaisissa kodeissa. Ideoiden ja inspiraation lisäksi Keittiökirjasta löytyy lisätietoa erilaisista materiaaleista ja keittiöratkaisuista.

ESAN LEVYKALUSTE

  • 40 vuotta toiminut kotimainen perheyritys
  • Keittiöt ja muut kodin kiintokalusteet puusepäntyönä
  • Korkea laatu ja joustavat ratkaisut
  • Mittatilaustyöt asiakkaan toiveiden mukaan
  • Myymälät Tampereella ja Niinisalossa, showroom Helsingissä
hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?