1930-luvun asunnon muodonmuutos

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem1.jpg
Keittiön erikoismitoitettu tuplakaapisto korostaa kauniisti asunnon huonekorkeutta.

Tamperelainen kerrostalokoti remontoitiin perusteellisesti nelihenkisen perheen tarpeisiin. Lopputuloksena syntyi kaunis koti, jonka materiaalivalinnat kestävät aikaa ja kulutusta. Tyylikkäässä kerrostalokodissa vanhan ajan arvokkuus kohtaa modernit yksityiskohdat.

Vuonna 1930 valmistunut tamperelainen kerrostaloasunto sai arvoisensa kasvojenkohotuksen, kun se remontoitiin perusteellisesti vanhaa kunnioittaen.

120-neliöisessä huoneistossa oli alun perin vain kaksi makuuhuonetta sekä erillinen keittiö, joka haluttiin siirtää olohuoneen yhteyteen käytännölliseksi avokeittiöksi. Kylpyhuone oli vanhalle asunnolle tyypilliseen tapaan pieni, joten siitä tehtiin tuplasti aiempaa tilavampi. Vanhan keittiön tilalle tehtiin kodinhoitohuone.

Perheen molemmat lapset tarvitsivat omat huoneet, joten huoneiden määrää lisättiin ja seiniä purettiin uusien tieltä. Ulkoseinien maalipintojen alta paljastui upea tiiliseinä, josta osa jätettiin näkyviin vanhempien makuuhuoneen erkkeri-ikkunaa koristamaan.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem2.jpg
Erkkeri-ikkuna ja pala paljasta tiiliseinää tuovat makuuhuoneeseen entisajan tunnelmaa.

Kokonaisuudessa näkyy vahvasti Tilakon suunnittelijan Tuulia Kivelän kädenjälki, joka vastasi suunnittelutyöstä yhdessä Esan Levykalusteen keittiömyyjän Miia Redondon kanssa.

Keittiön, kylpyhuoneen, makuuhuoneiden sekä kodinhoitohuoneen kiintokalusteet toimitettiin mittatilaustyönä Esan Levykalusteen tehtaalta Niinisalosta.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Suunnittelutyö tehdään aina asiakkaan ehdoilla

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem3.jpg
Remontti toteutettiin vanhaa kunnioittaen.

Suunnittelutyö lähtee aina liikkeelle asiakkaan toiveista. Tässä kohteessa tavoitteena oli saada kerrostalokodista nelihenkiselle perheelle toimiva koti. Remontti haluttiin toteuttaa niin, että vanhan talon henki yhdistyy moderneihin yksityiskohtiin.

– Suunnittelussa lähdetään askel askeleelta miettimään sitä kokonaisuutta. Teemme erilaisia tunnelmatauluja, joiden kautta hahmottelemme asiakkaan kanssa kodin tyyliä ja värimaailmaa, Tuulia Kivelä kertoo.

– Asiakkaalla oli paljon laadukkaita suomalaisia design-huonekaluja. Sisustusta mietittiin pitkälti myös sen pohjalta, miten ne istuvat uusiin tiloihin.

Kivelä korostaa, että suunnittelutyötä ei koskaan tehdä suunnittelijan maku edellä, vaan lopputuloksesta tehdään aina asiakkaan näköinen.

– Suunnittelu on aina yhteispeliä asiakkaan ja suunnittelijan kanssa.

Retrohenkinen keittiö syntyi kestävistä pintamateriaaleista

Tähän kohteeseen toivottiin vaaleaa ja luonnonläheistä värimaailmaa. Lapsiperheelle oli myös tärkeää, että materiaalit kestävät kulutusta ja tyyli on ajanmukainen vielä vuosienkin päästä.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem4.jpg
Marmorikuvioitu Dekton-taso kestää hyvin kuumuutta ja on tyylikäs vielä vuosienkin päästä.

Esan Levykalusteen valikoimasta löytyi tamperelaisperheen tarpeisiin täydellisesti istuvat mattapintaiset ovet, jotka asennettiin keittiöön, kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitohuoneeseen.

Koska keittiöstä ei haluttu täysin valkoista, ovien värisävyksi valittiin vaalea Kashmir. Kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa ovet ovat mattavalkoiset. Priima-ovien sormenjälkivapaa pinta on helppo pitää puhtaana ja ajattomat värisävyt pysyvät muodissa pitkään.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem5.jpg
Aamiaiskaapissa keittiön pienkoneet pysyvät siististi piilossa.

Keittiön työtasoksi valikoitui laadukas Dekton-taso, joka kestää hyvin kuumuutta eikä ime tahroja itseensä.

– Sen päälle voi laskea huoletta kattilat ja pannut, sillä se kestää lämpöä eikä naarmuunnu helposti, Kivelä sanoo.

Yli kolmen metrin huonekorkeus mahdollisti päällekkäiset keittiön yläkaapit, jotka sopivat vanhan talon tyyliin ja korostavat huonekorkeutta. Samalla saatiin lisätilaa keittiön tarvikkeille. Samanlaiset tuplakaapit asennettiin myös kodinhoitohuoneeseen.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem6.jpg
Kodinhoitohuoneen sormenjälkivapaat ovet on helppo pitää puhtaana.

Kivelän ehdotuksesta kaapistot kehystettiin Esan Levykalusteen raamirungolla, joka tuo keittiöön vanhan ajan retrotunnelmaa. Vetimiksi valittiin vanhan ajan tyyliin sopivat kromiset lankavetimet ja kromiset nuppivetimet. Myös lattioiden kalanruotokuvioinen tammiparketti sopi vanhan rakennuksen tyyliin.

Riittävästi kaappitilaa vaatteille ja tavaroille

Vaikka huoneisto remontoitiin perusteellisesti, säilytettiin myös paljon vanhaa. Asunnon holvikaaret ja erkkeri-ikkunat huokuvat edelleen entisajan tunnelmaa. Myös kaikki alkuperäiset ovet säilytettiin.

Sen sijaan vuosien varrella tehdyissä remonteissa asennetut muovimatot ja makuuhuoneen peiliovet saivat lähteä. Kivelä ehdotti uusiin makuuhuoneen kaappeihin oliivinvihreää sävyä, joka osoittautui lopulta nappivalinnaksi.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem7.jpg
Makuuhuoneen vaatekaappeihin asennettiin oliivinväriset Kantti-ovet kromisilla Ligo-vetimillä.

Kaappeihin ja säilytysratkaisuihin kiinnitettiin erityistä huomiota jo suunnitteluvaiheessa.

– Mietimme tarkkaan, mihin tulevat kengät, mihin vaatteet ja mihin korilaatikot. Alusta asti oli todella tärkeää saada asuntoon järkevästi säilytystilaa, Kivelä sanoo.

Kiintokalusteet mittojen mukaan

Vanhan talon remontoinnissa on aina omat haasteensa.

– Aika usein vanhoissa taloissa seinien mitat voivat olla mitä vaan, eivätkä kaappien paikat mene aina standardiluvuin. Nytkin tarvittiin aika paljon erikoismitoituksia sekä korkeus- että leveyssuunnassa.

Ainoa Cashmere matta Ligo kromi Retro kromi Dekton Rem8.jpg
Kylpyhuoneen mattavalkoisissa ovissa on retrohenkiset kromiset lankavetimet.

Esan Levykaluste valmistaa kaikki kiintokalusteet tilaustyönä mittojen mukaan, joten kaikenlaisiin tiloihin löytyy aina sopiva ratkaisu. Kivelä on tehnyt Esan Levykalusteen kanssa yhteistyötä jo vuosien ajan ja suosittelee sitä mielellään myös omille asiakkailleen.

– Heiltä onnistuu kaikenlaiset erikoismitoitukset, ja kaapinovetkin saa lähes millä sävyllä tahansa. Heillä on myös tosi hyvä asennuspalvelu, jolta saa avaimet käteen -palvelun. Yhteistyö on sujunut aina hyvin, ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä.

Tutustu Esan Levykalusteen mallistoon ja varaa maksuton suunnitteluaika!

ESAN LEVYKALUSTE

  • 40 vuotta toiminut kotimainen perheyritys
  • Keittiöt ja muut kodin kiintokalusteet puusepäntyönä
  • Korkea laatu ja joustavat ratkaisut
  • Mittatilaustyöt asiakkaan toiveiden mukaan
  • Myymälät Tampereella ja Niinisalossa
  • Elokuussa avattu showroom Helsingissä

Lue lisää Esan Levykalusteesta!

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?