10 arkea helpottavaa ratkaisua

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 1.jpg
Esan Levykalusteen nykyaikaiset keittiöratkaisut tekevät kodista toimivan.

Sisustustrendeissä näkyy nyt siisteys ja käytännöllisyys. Käytännölliset ratkaisut helpottavat arkea ja tekevät kodista viihtyisämmän.

Kodin ja keittiön laitteet kehittyvät jatkuvasti. Modernit kodin ja keittiön ratkaisut helpottavat arkea ja tuovat lisämukavuutta asumiseen.

Listasimme käytännöllisiä ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvamman.

1. Sähköinen avaaja vapauttaa kädet

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 2.jpg
Avausvoimaa voi säätää ja sensorin valon himmentää tai sammuttaa.

Tuntuuko sinustakin, että keittiössä on aina kädet täynnä? Sähköinen Libero-avaaja on lisävaruste, joka voidaan kiinnittää jätevaunumekanismiin. Kun jalkaa heilauttaa valon kohdalla kaapin edessä, se avautuu automaattisesti.

2. EKO-järjestelmä helpottaa kierrätystä

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 3.jpg
Kierrätysjärjestelmässä on valittavana monta kätevää runkovaihtoehtoa.

Jos erilaiset rasiat ja pakkaukset aiheuttavat kaaoksen kotona, kannattaa panostaa parempaan kierrätysjärjestelmään. Esan Levykalusteen kehittämä EKO-kierrätysjärjestelmä voidaan räätälöidä asiakkaan omien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Sankojen värit toimivat koodeina sille, mitä materiaalia mihinkin astiaan kerätään, ja mukana tulee kätevä muistilista. Näin koko perheen on helppo osallistua kierrätykseen!

3. Aamiaiskaappi tuo siisteyttä keittiöön

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 5.jpg
Esan Levykalusteelta löytyy kaikenlaisiin keittiöihin sopivia aamiaiskaappeja.

Tyylikkäät aamiaiskaapit ovat löytäneet tiensä suomalaisten keittiöihin. Integroidussa kaapissa aamiaisella tarvittavat kodinkoneet pysyvät siististi yhdessä paikassa ja piiloutuvat käytön jälkeen oven taakse.

Kaikkiin Esan Levykalusteen aamiaiskaappimalleihin voidaan lisätä liiketunnistimella toimiva led-valaistus. Näin valot syttyvät oven avatessa samaan tapaan kuin jääkaapissakin.

Kätevä ominaisuus aamiaiskaapissa on ulosvedettävä taso, jonka avulla leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen kaltaiset pienkoneet saa vedettyä paremmin työskentelyetäisyydelle.

4. Kevyt ja kätevä Pleno-mekanismi

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 6.jpg
Pleno-mekanismin yhdeksän hyllytasoa auttavat käyttämään tilaa tehokkaasti.

Pleno on korkeakaapin mekanismi, joka tuo yhdellä ovenavauksella kaikki hyllyt esille. Kun oven avaa, liukuvat hyllyt kätevästi ulospäin, jotta niistä on helpompi etsiä tavaraa.

Mekanismin valtti on sen keveys ja helppokäyttöisyys. Muista tämä, jos olet aiemmin kokeillut raskaalta tuntuvia kaappimekanismeja! Hyllyjä voi säätää eri korkeuksille siten, että korkeatkin pakkauksetkin mahtuvat kaappiin.

5. Pyykkikori vetolaatikkoon

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 8.jpg
Pyykkikorilaatikot pysyvät piilossa huippukiiltävien Ainoa-ovien takana.

Pyykkikorin sijoittaminen tason alle vetolaatikkoon on kätevä tilansäästämisratkaisu, kun kotona ei ole tilaa pyykkikomerolle. Tilavat pyykkikorit kiinnitetään suoraan ovilevyyn, jonka takana likapyykki pysyy piilossa.

6. Kahvinkeittimet ja viinikaapit

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 9.jpg
Laadukkaista kahvikoneista on saatavilla myös integroituja malleja.

Monesta kotikeittiöstä löytyy nykyään huipputason kahvinkeittimiä ja viinikaappeja. Arkeen halutaan satsata, ja erityisesti kahvikoneet tarjoavat pientä päivittäistä luksusta.

Modernit kahvikoneet ovat helppokäyttöisiä ja ilmoittavat itse, kun niitä on aika huoltaa ja putsata. Insinöörin taitoja ei tarvita! Kahvikoneeseen voi luoda profiileja, jotka muistavat millaisena kukin kahvinsa haluaa. Yllätä vieraasi tarjoilemalla heille juuri sellainen kahvi, jonka he edellisellä kerralla luonasi tilasivat.

7. Tasotuuletin mullistaa liesituulettimen käytön

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 11.jpg
Tasotuuletin on tyylikäs valinta keittiösaarekkeeseen.

Keittotason ja liesituulettimen yhdistelmä on tullut jäädäkseen. Tasotuuletin imee rasvan ja käryn jo liesitasolta ennen kuin se ehtii nousta ja levitä huoneilmaan. Perinteistä keittolevyjen ylle asetettua liesituuletinta ei silloin tarvita.

Tasotuulettimen avulla keittiön saarekkeen päältä vapautuu tilaa, jota voi hyödyntää avarampana näkymänä tai korvata vaikka valaistuksella. Esan Levykaluste suosittelee asiakkailleen aina tuulettimien pioneerin Boran yhdistelmäliesitasoja.

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 12.jpg
Tepan-taso on helppo puhdistaa, eikä ruoka pala kiinni levyyn. Samassa grillissä voi kokata yhtä aikaa kahdella eri teholla.

Innokkaille kotikokeille sopii Tepan-grillillä varustettu yhdistelmäliesitaso. Kyseessä on japanilaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut teräslevy, jonka päällä voi grillata lihaa, kalaa ja kasviksia. Ehkä oletkin jo ihastellut sen toimivuutta japanilaisissa Teppanyaki-ravintoloissa?

8. Uunien uudet ominaisuudet

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 13.jpg
Tarttumaton Perfect Clean -pinta ei kaipaa leivinpaperia tai uunipellin rasvausta.

Uuneissa ja mikroissa on jo pidempään ollut havaittavissa kosketusnäyttöjen yleistyminen. Opastavia näyttöjä osaavat käyttää kaikenikäiset.

Kaikissa kodin laitteissa korostetaan helppohoitoisuutta. Pyrolyysitoiminnon sisältävän uunin kanssa jynssäyksen voi unohtaa: uuni puhdistaa itse itsensä ilman kemikaaleja.

Mielen uunissa leivinpaperia ei tarvitse käyttää ollenkaan. Uunipellin Perfect Clean -pinnoite on helppo pestä käytön jälkeen – ja säästää samalla rahaa ja ympäristöä.

Nykyaikainen älyuuni saattaa olla varustettu kameralla ja wifi-yhteydellä. Ruoan valmistumista voi seurata ja ohjata oman puhelimen kautta.

Kompaktimallistojen yhdistelmäuunit ovat käteviä tilansäästöratkaisuja. Keittiöön voi valita esimerkiksi uunin ja mikron yhdistelmän tai höyry- ja mikroaaltouunin. Joko olet kokeillut, miten maukasta ruoasta tulee, kun sen kypsentää höyryttämällä?

9. Hyödynnä astianpesukoneen aputoimintoja

Esan Levykaluste 10 arkea helpottavaa ratkaisua 14.jpg
Astianpesukoneen alakoria nostamalla keittiössä ei tarvitse kumarrella turhaan.

AEG Comfort Lift -astianpesukoneessa järjestelmä nostaa alakorin miellyttävälle työskentelykorkeudelle. Koneen saa täytettyä ja tyhjennettyä rasittamatta selkää.

Mielen astianpesukoneiden AutoDos-ominaisuus on näppärä apulainen arjessa. Kone tunnistaa itse, kuinka likaisia astiat ovat, ja annostelee pesuaineen tarpeen mukaan.

Koneiden wifi-ominaisuuden kautta laitteen voi yhdistää valmistajan sovellukseen. Se laskee automaattisesti, koska pesuaineen annostelusäiliöt lähestyvät loppuaan ja on aika tilata kotiin uusi paketti.

10. Pyykinpesukoneiden parhaat niksit

Ainakin lapsiperheissä pyykinpesukone pyörii joka ikinen päivä – monta kertaa. AutoDos-annostelujärjestelmä tuo sujuvuutta kiireiseen arkeen. Pesuainetta ei tule käytettyä liikaa, kun kone annostelee sen vaatteiden likaisuuden mukaan.

Pyykinpesukoneessa kannattaa hyödyntää erilaisille tekstiileille suunniteltuja ohjelmia. Joskus tuuletustoiminto riittää pesun sijaan.

Kuivaava pesukone on kätevä tilansäästäjä silloin, kun kotiin ei mahdu sekä pesukonetta että kuivausrumpua.

Juttua varten on haastateltu Esan Levykalusteen Hanna Husaria ja Miia Redondoa.

Tutustu Esan Levykalusteen mallistoon ja varaa maksuton suunnitteluaika!

hanna

Hanna H.

Vastaa Esan Levykalusteella muun muassa markkinoinnista ja mallistojen ylläpidosta. Innostuu uusista materiaaleista ja kuoseista ja kirjoittelee vapaa-ajallaan Arjen Karusellissa -nimiseen sisustuspainoitteiseen blogiinsa.

Blogin etusivulle

Yhteistyössä

VOIMMEKO AUTTAA?X

Jätä puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle pikimmiten.

Odota hetki...
VOIMMEKO AUTTAA?